maanantai 29. elokuuta 2011

050

Tänään olen kärsinyt ihastuttavasta inttipöpöstä. Kurkku on kipeä ja ruumiinlämpö reippaasti yli normaalin. Olin myös ensimmäistä varsinaista opiskelupäivää koulussa. Homssuinen tätsykkä kertoi huonolla englannilla tunnin siitä, miten tietoa voi hakea ja mistä. Saapa nähdä, onko tämä amk minun paikkani...

Kirjoitin myöhään eilen taasen kirjeen, jonka sumutin hajuvedellä. Ollaan sitten kliseisiä, kun toinen siitä tykkää! Olen ihastellut hänestä perjantaina ottamaani kuvaa, joka on hyvinkin sotilaallinen tunnelmaltaan. Esittelen sitä ylpeänä kavereille, ja pidän kyseistä otosta myös taustakuvana. Vaikka en kantaisikaan hänelle kuuluvaa materiaa tai häntä esittäviä asioita mukanani, olisi hän silti aina läsnä ajatuksissani. Lisää kliseisyyttä.

Ostin tänään keittiötarvikkeita ja aloin pakata. Pari laatikkoa on jo täytetty ja vitriinit sekä pöydän yläosa ovat huvenneet tavarasta. Kivikokoelmanikin on jo aseteltu laatikkoon. Kyllä, luitte oikein. Kaikilla on hyllyssä valikoima kiviä! :)

Ikävöin E:tä jo eilen kamalasti, mutta tänään kaipaan häntä vieläkin enemmän. Torstaina koittaa tuomion päivä. Kiroan ja ankarasti, jos hänet laitetaan SPOL-AUKiin. LTJ tuntematon määrä, mutta toivottavasti 4. Jos hän pääsee kotiin 5.4, joudun odottamaan enää 220 päivää.

Kulta, hoivaa minua niin kuin silloin.

12 kommenttia:

  1. SPOL-puolelle ei pääse jos sinne ei erikseen hae. Joka saapumiserästä useita satoja hakee erityisesti sotilaspoliisiksi, ja sinne on pääsykokeet. Testeissä katsotaan fyysistä kuntoa ja P-kokeiden tulokset katsotaan tarkemmin. SPOL-puolelle valitaan n. 40 henkilöä joka saapumiserästä, hakijoita siihen on moninkertaisesti enemmän. SPOL-AUKiin on todella vaikeaa päästä, näistä 40 valitusta n. 7 valitaan tiukkojen kokeiden jälkeen AUKiin. Pohjoisessa maanpuolustuspiirissä koulutus tapahtuu Rovaniemellä. AUKissa valitaan myös 1 henkilö reserviupseerikouluun, RUKiin. SPOL-RUKiin päässeitä miehiä (naisia ei sinne pääse), on joka saapumiserästä koko Suomesta n. 7 henkilöä. Tiivistelmä; SPOL-koulutukseen ei pääse, ellei sinne hakeudu, ja silloinkin sinne on hyvin vaikeaa päästä. SPOL-AUKiin on vielä vaikeampaa päästä, sinnekään ei koskaan ketään pakoteta, vaan sinne hakeudutaan.

    -SPOL

    VastaaPoista
  2. Anonyymi: Kyllä, tiedän tämän kaiken, mutta kiitos selvityksestä :3

    VastaaPoista
  3. Miksi puhut koko ajan joutumisesta SPOL-koulutukseen tai joutumisesta SPOL-AUKiin kun miehesi on sinne vapaaehtoisesti hakeutunut?

    VastaaPoista
  4. Anonyymi: Koska ei hän olisi kuulemma tahtonut spol-koulutukseen eikä varsinkaan AUKiin. :)

    VastaaPoista
  5. Olisiko miehesi jättänyt kenties kertomatta jotain? :D Sotilaspoliisiksi ei oikeasti pääse jos sinne ei hae. :D

    VastaaPoista
  6. Anonyymi: Enpä tiedä, en ole liiemmin valvonut hänen papereidentäyttämistään. :) Tiedän vain, että hän on minulle kertonut, ettei olisi tuonne tahtonut. Tämän vuoksi asenteeni on joutua-sanan kannalla, koska kumpikin meistä olisi tykännyt puolesta vuodesta.

    VastaaPoista
  7. SPOL-puolelta pääsee pois heti kun haluaa, kivääripuolelle ja tj alle 180 kun käy vain sanomassa. :) Siirto tapahtuu yleensä samana päivänä. Omassa joukkueessa yksi kaveri pyysi siirtoa, ja samana iltana pääsi pois :)

    VastaaPoista
  8. Anonyymi: Tiedä sitten, antaisiko toisen ylpeys myöten.

    VastaaPoista
  9. Kumpi se olikaan tärkeämpää, olla vastentahtoisesti aselajin edustaja, jossa ei haluaisi olla, vai tehdä sellaista hommaa, mistä voisi pitää enemmän ja tulla kotiin 3 kuukautta aiemmin?

    VastaaPoista
  10. Voi kun päätöksiä voisikin tehdä toisten puolesta...

    VastaaPoista
  11. Eli siis mies haluaa olla 270?

    VastaaPoista
  12. Ilmeisesti hän on siihen sopeutunut, eikä aio yrittää hakea muutosta asiaan. Suomalaiset miehet ja heidän ylpeytensä... :)

    VastaaPoista

Lahjoita murunen ajatuksistasi? :3