lauantai 23. heinäkuuta 2011

013

Katkeruuskohtaus iski eilen iltapäivällä. Asiaan vaikutti tietoisuus siitä, että jotkut onnekkaat saivat tärkeimpänsä kotiin jo täksi viikonlopuksi, samoin kuin perjantaisen yhteydenpidon vähäisyys. Istuin illan kotona, havaitsin hukanneeni Big Benin valmiiksi kootun yläosan palapelistäni ja tuijotin näyttöä apaattisena.

Onneksi en varmaan ollut ainoa, jota kiroilutti ankarasti. Suoraan sanottuna olin äärimmäisen k*rpiintynyt, paitsi että hei, voiko sitä olla näin teknisesti ottaen, jos toinen on ollut poissa jo kaksi viikkoa? Joka tapauksessa, ärsytti. Ketutti. Suututti. Tympäisi. Voiko sitä suomalaisemmin ilmaista, kuin v*tutti? Koetan olla mukasiveä ja hieman sensuroida, ah miten tekopyhää.

Vastustan koko Suomen Puolustusvoimien toimintatapaa ja rakkaan asuinvaltiomme lainsäädäntöä sen suhteen. Jos tavoitteena olisi oikeasti toimiva, tasa-arvoinen maanpuolustus, kummankin sukupuolen pitäisi osallistua pakolliseen palvelukseen. Kutsuntoihin osallistuisi jokainen nuori mies ja nainen, ja heistä eroteltaisiin parhaiten armeijaan soveltuvat yksilöt, sukupuolesta välittämättä. Loput suorittaisivat palveluksensa jotenkin muuten. Tai sitten tämä koko roska olisi vapaaehtoista kummallekin sukupuolelle.

Kun kuuntelee ja lukee joidenkin mielipiteitä armeijasta, tuntuu usea pitävän sitä tärkeänä ns. miehistymisen kannalta. Ensinnäkin, onko valtion tehtävä miehistyttää nuorisonsa? Miehistyvätkö inttitytötkin? Onko oikein, että valtio tukee ja ennen kaikkea arvottaa tiettyä miehen mallia puolustusjärjestelmänsä ohella? Onko vain yksi oikea tapa olla mies?


En ala nyt vuodattaa tähän postaukseen kaikkea sisääni piilottamaa katkeruutta ja kyseenalaistusta, sillä huono päivä parantui huomattavasti välittömästi hiljaisuuden jälkeen. Puhelin alkoi täristä ja piipata. Viestejä! Paljon! Ja millainen viesti olikaan ensimmäinen...

Kuten jo nopeasti päivitin edellisen merkinnän alkuun, saan kultaseni luokseni kahdeksi seuraavaksi viikonlopuksi! Saatuani nämä uutiset itkin silkasta ilosta. Näen hänet! Ei välittömästi toista kolmen viikon odotusta! Joko juhlitaan?

Kulta, nyt jaksan taas odottaa.

8 kommenttia:

  1. Mää oon kyllä sitä mieltä, että paskat ne siellä armeijassa mitään miehisty. :D Kyllä se aika ihan muuten vaan tekee tehtävänsä, jos on tehdäkseen. Vaikka ehkä sitten inttiajan loputtua ajatukset voi olla vähän toisia. ;)

    Ja oon myös miettiny tuota, että miehistyykä tytötkin, jos ne menee armeijaan. :D

    VastaaPoista
  2. nne: Olen kyllä ihan samaa mieltä. :)

    VastaaPoista
  3. Armeija on ihan tyhmä paikka: < en vain haluaisi Suomen liittyvän Natoonkaan. Vaikiaa:/

    VastaaPoista
  4. coconutskin: Miten se menikään se DNA:n mainos... Elämä on? Mutta kyllä, järkevämpiäkin paikkoja on olemassa, pakko myöntää.

    VastaaPoista
  5. Naisista ei oo armeijaan, sori. Kaikista huonoista puolistaan huolimatta puolustusvoimat nyt vaan sattuu olemaan kohtuu hyvä tae siitä, ettei kukaan mahdollisesti vihamielinen osapuoli viitsi vaivautua lähettämään omia joukojaan rajojen tälle puolen lahdattavaksi vain yhden hassun piskuruisen ja ravinteettoman maapalan tähden. Ps. itse menen sivariin. :)

    VastaaPoista
  6. Simo Hovari: Saanko kysyä, miksi naisista ei mielestäsi ole armeijaan? :) Ihmisten yleinen suhtautuminen sivariinmenijöihin on kyllä myös perin mielenkiintoinen ilmiö...

    VastaaPoista
  7. Provosoin ehkä turhaa, mutta eivät kaikki naiset (eivätkä kyllä todellisuudessa miehetkään) ole esimerkiksi fyysisesti kykeneviä kaikkiin sotilailta vaadittuihin suoritteisiin jne jne blaablaa.
    Mielestäni jokin nykyisen siviilipalveluksen kaltainen velvollisuus naisille voisi toimia hieman paremmin kuin se, että kaikki teistäkin pakotettaisiin armeijan harmaisiin. Toki miestenkin palvelusjärjestelyjä voisi rukata suuntaan jos toiseen, mutta mutta.

    VastaaPoista
  8. Anonyymi: Olen itsekin ihan samaa mieltä, että kaikista, sukupuolesta riippumatta ei vain ole siihen. Siltikin on epäreilua, että vain miehille palvelus on pakko, vankeuden uhalla.

    VastaaPoista

Lahjoita murunen ajatuksistasi? :3