torstai 21. heinäkuuta 2011

011

Makoilimme E:n kanssa sängylläni. Toisin kuin hänen kapoisessa vuoteessaan, siinä mahtuu jopa liikkumaan sysäämättä toista lattialle. E yritti kiivetä ulos useammasta ikkunasta, ja päätyi lopulta katolle. Äitini tarkisti jokaisen lasin luona, tirkisteleekö joku ulkopuolella. Hän oli huolissaan siitä, että E hyppää alas. Lohduttelin häntä, ettei siinä kävisi pahasti, koska talomme on niin matala.

Itsetuhoisuuden jälkeen päädyimme raikkaaseen metsään, hiekkatielle. Mäen alla näkyi talo. Joku katseli kauempana tiellä puiden keskellä sijaitsevaa rakennusta. Juoksimme kaikki sisälle. Laitumella oli paljon hevosia ja poneja, joita menimme silittelemään. Kiipesin aidan yli ja juoksin kohti miestä, jonka kasvot olivat kuin vanhasta valokuvasta. Yritin käydä hänen kimppuunsa. Riuhdoin, yritin potkia ja lyödä. E ei päästänyt minua tämän lähelle. Hänen oikeat kasvonsa paljastuivat, ja havaitsin hänen olevan väärä henkilö.

Päädyimme ylellisen hotellin baariin, jossa tarjoilijan virkaa hoiti Audrey Hepburn punaisessa mekossa. Hän oli juhlinut syntymäpäiväänsä ja juonut itsensä humalaan samaisessa ravintolassa ennen työvuoroaan. Livahdimme E:n kanssa hissillä yläkertaan huoneeseen, jossa yhdellä seinällä oli sinisävyinen kukallinen tapetti.

Oveen koputettiin. Sen takaa paljastui virallisen näköisiä miehiä tummat, asialliset puvut päällään. Heillä oli tärkeitä papereita, jotka vaativat allekirjoittamista. Huoneeseen asteli kaunis blondi, jonka kanssa kilpailin E:n huomiosta. Loppujen lopuksi vein voiton.


Makoilimme sängyssä ja katselimme ikkunasta alhaalla avautuvaa kaupunkia. Nukahdimme. Havahduin siihen, kun huoneessa oli kaksi vierasta, epäsiistiä miestä katselemassa meitä. Ajoin heidät ulos, koska E tai hänen kaverinsa eivät saaneet mitään aikaan asian hyväksi.

Lähdimme uimaan kylpylän puolelle, ja miehet onnistuivat jotenkin kummasti kastautumaan lähinnä mutakylpyä muistuttavaan altaaseen. Tämän jälkeen he sotkivat tavallisen altaan loikkaamalla sinne puhdistautuakseen kaikesta siitä liasta. Juoksimme miesten pukuhuoneen puolelle. Ulkona oli tulossa lumimyrsky. Kiirehdimme pyöröovista yläkertaan hakemaan tavaroitamme.

Matkalla joku seurasi meitä. Minä ja E yritimme eksyttää tämän pelottavan hahmon, ja juoksimme useita eri portaita yhä vain ylöspäin ja ylöspäin. Emme onnistuneet. Hän odotti meitä huoneen lähellä, uhaten E:tä. Pelastin meidät iskemällä asetta pitelevän miehen rinnan läpi jotain terävää. Tämän jälkeen sysäsin hänet alas pilvenpiirtäjän katolta. Pelkäsin itsekin putoavani.

Selvittyämme uhasta olimme lähdössä pitämään hauskaa ja pelaamaan jotain. Ostimme kumpikin pinkit kengät. Aula oli täynnä tuttaviani, joten kysyin kovaan ääneen: "Oletko valmis häviämään, kulta?", ihan vain osoittaakseni kaikille niille ihmisille, kenen kanssa olen siellä.

Istuimme ringissä ulkona, paikassa, joka on lähellä kotiani. Joimme pohjia, valmistautuen lähtemään jonnekin. Kummankin ystäviä oli mukana. Meno yltyi hotellin tapahtumiakin painokelvottomammaksi, kunnes kuulin äänen: "Lyijylintu, herää! Anna ruokaa!"

Kello oli yksi. Olin taas poistanut torkun ja nukahtanut uudelleen. Hups?

Ensimmäisen kerran heräsin puoli seitsemältä, kun alokkaaltani tuli viestiä, että heidän oli pitänyt herätä paloharjoituksen vuoksi jo viideltä. Ei käy kateeksi. Yllätykseni meni lisäksi pilalle, koska hänelle lähettämäni kuvan tila on: "Välitystietoja odotetaan."


Suunnittelin lisäksi jo eilen illalla toista kirjettä, ja tekaisin muutaman rivin jotakin roskaa. Huomaa, etten ole kirjoittanut kunnolla taaskaan kuukausiin. Voisin ehkä lisätä kyseisen säälittävän tekeleen kirjeeseen, vaikka olenkin ruosteessa.


Maankamaran kahlitessa meitä
toisistamme erottavin kilometrein
on kaipuuni 

korkealle 

Toiveeni kimpoavat ilmaan
siivekkäiden tanssiessa kateudelleni
linnunteillään

vailla ikävää

 
Taas vaihteeksi kamala väsy koko ajan. Murun alkaa selvästi olla ikävä, sillä tällä viikolla, erityisesti kirjeen jälkeen olen saanut huomattavasti enemmän ja söpöilevämpiä viestejä kuin ensimmäisiin päiviin. Ei valittamista!


Kulta, sinä ja minä. Ehkä pesukone. ;)

1 kommentti:

  1. Oi tämä on ihana blogi. Todella tunnelmallinen ja kaikkea.
    Kurkista toki minunkin uudenuusi blogi
    http://your-skinny-love.blogspot.com/

    ps. liityin lukijaksi: >

    VastaaPoista

Lahjoita murunen ajatuksistasi? :3