torstai 6. lokakuuta 2011

088

En yhtään ihmettelisi, jos saisin diagnoosin jonkinasteisesta kaksisuuntaisesta mielialahäiriöstä. Tänään ainakin on ollut selkeästi maanisen vaiheen päivä. Heräsin kun anoppi soitti asiaa liittyen poikansa autoon, kävin koulussa ryhmäprojektin kokouksessa, tein ruokaa ja aloin siivota. Nyt yhteiset tilat ja oma huoneeni ovat putipuhtaita ja kiiltäviä. Imuroin, pesin seinät ja lattiat, pyyhin pinnat ja tomutin tavarat, kiillotin peilit sekä ovenkahvat ja puhdistin keittiön kaapit, kylpyhuoneen kaapin hyllyt jne. Jokainen nurkka on käyty lävitse. En jättänyt edes ulko-ovea rauhaan.

Siivouksen jälkeen kävin kaupassa ja aloin leipoa. Oli virkistävää kantaa ostoskassia kotiin kaatosateessa. Hyvä on, minulla oli sateenvarjo ja kumpparit. Oikaisin puiden välistä ja kapusin mäen ylitse polun käyttämisen sijaan. Nyt jääkaapissa ja pakastimessa on mokkapaloja. Vaihdoin lakanatkin.

Energiaa riitti vielä keittiön siistimisenkin jälkeen, joten hypin narua ja tein vähän lihaskuntoa huoneessani. Olisin tahtonut lähteä juoksemaan läheisen kuntoradan jyrkän mäen muutaman kerran ylös, mutta en kehdannut enää. On sen verran pimeää. Haluttaisi pestä ikkunat.

Eilisestä opin erään asian. Jaan sen kanssanne. Kun keitätte kahvia aamulla, älkää tehkö näin: Huuhtele kannu. Puhdista suodatin. Kaada vettä säiliöön. Lähde koneelle koomaamaan. Hetken päästä mene ihmettelemään, miksei kahvi ole valmista, kun keitin ei ole päällä ja siellä on pelkkää vettä. Hillopurkki olisi myös hyvä saada auki, jos tahtoo äidin omenahilloa paahtoleipänsä päälle. Lisäksi paahtimen metalliset sivut saattavat olla jokseenkin lämpimät kyseisen kodinkoneen käytön jälkeen.

 E on päässyt pois metsästä tänään, ja minä olen voittanut äkillisen haluni piilottaa kämppiksen kenkiin rusinoita. Kultaseni tahtoo kuulemma olla kanssani koko viikonlopun. Voiko parempaa toivoa? Minulta tilattiin hierontaa kipeille lihaksille. Käymme vanhemmillani syömässä joko lauantaina tai sunnuntaina, riippuen siitä milloin hänen täytyy palata pohjoiseen. Äidillä oli jossakin vaiheessa katala suunnitelma juottaa hänet humalaan, mutta en ole samaa mieltä juonen toteutuspäivästä. Joskus toiste mielellään.

Huomenna laitan taas itseni ihmisennäköiseksi ja teen lasagnea. E on maininnut pitävänsä siitä.

Kulta, pusuihin ei ole jäljellä enää montaa tuntia! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Lahjoita murunen ajatuksistasi? :3